در دنیای امروز علاوه بر نوشته ها، تصاویر نیز حامل پیام های گوناگونی برای انتقال و جذب مخاطب هستند. از این رو می توان به کاربرد های آن ها مانند: اینفوگرافیک ها، لوگوها، پوستر ها، نمودار ها، تصاویر متحرک و … اشاره کرد.
حتی در متون نوشتاری نیز طراحی انواع فونت ها می تواند، رنگ و روی تازه ای به کار ما ببخشد. برای دست یافتن به موارد ذکر شده، شرکت ادوبی (Adobe) از چندین سال پیش نرم افزاری را معرفی کرد که بوسیله آن قادر خواهید بود به تمامی اهداف بالا به طریقی ماهرانه دست پیدا کنید.
ادوبی ایلاستریتور همان عصای دستمان در حوزه تصویر است.
1- طراحی لوگو، گامی به سوی بازار کار
این کار به دو صورت طراحی لوگو متنی و غیر متنی تقسیم می شود. ما در لوگو نوشتاری که ابتدایی ترین نوع آن می باشد، با بکارگیری منوی تایپ به معنای نوع و ماهیت و زیر مجموعه های آن قادر خواهیم بود با بهره گیری از انواع فونت ها، سایه ها، افکت ها و رنگ ها لوگویی خاص و زیبا برای برند خود و دیگران به ارمغان بیاوریم.
افزون بر این قابلیت می توان با تکیه بر ابزار پَس فایندر اشکال مورد نظر خود را بدون محدودیت انتخاب و طراحی کنیم. فراموش نکنید هر چقدر هم که نرم افزار قدرت مندی داشته باشید برای طراحی انواع و اقسام تصاویر جذاب و با کیفیت به ویژه ساخت لوگو نیازمند آموزش و تمرین مستمر هستید تا بتوانید خود را برای یک جایگاه شغلی مطلوب آماده کنید.
2– در ایلاستریتور اندازه بی معناست
نرم افزار ایلاستریتور از فرمت های مهمی همچون EPS، Ai، SVG و PDF به منظور ذخیره سازی فایل ها پشتیابی می کند.
مقصود از بیان با این مسئله این بود که با توجه به فرمت های موجود به ویژه svg، امکانی برای هنرمند فراهم می شود تا بوسیله آن بتواند با حجم بسیار کم، کیفیت بالا و تنها با یکبار خروجی گرفتن از پروژه، آن را در اندازه های مختلف استفاده کند.
این ویژگی در صنعت چاپ در اندازه های گوناگون و برای طراحان سایت نیز بسیار اهمیت دارد.
کاربرد این مهم در هنگام چاپ قابل درک است اما در مورد سایت، بیشتر مربوط به قالب ها و صفحات سایت ها با موضوعات مختلف می شود.
3– تشابه عینی از نمایشگر تا روی کاغذ
CMYK یک مدل استاندارد رنگ برای چاپ است. که رنگ های زیر را در بر می گیرد: آبی فیروزه ای (C)، سرخابی (M)، زرد (Y) و تیره کدر (K) و برای ایجاد دامنه رنگی دینامیک (پویا) در انواع رسانه های چاپی به صورت در هم تنیده مورد استفاده قرار می گیرند.
از آن طرف دیگر رنگ های RBG مدلی است که در آن رنگ های قرمز (R) ، سبز (G) و آبی (B) و ترکیبات مختلف آن با یکدیگر ترکیب شده اند تا مجموعه کاملی از آن ها را به ارمغان بیاورد. این مدل رنگی برای مانیتور های دیجیتالی بوجود آمده است. شایان ذکر است که هنگام پرینت یک طرح، آنچه که در صفحه نمایش دیده می شود با آنچه در چاپ قابل رویت است از لحاظ رنگی با هم همخوانی ندارند و این معضل به همین دلایلی که بیان شد، بوجود می آید. نرم افزار ایلاستریتور با به صفر رساندن و البته با اعمال تنظیماتی، این مشکل را حل و فصل کرده است.
4– کار با وکتور ها مزیت اصلی نرم افزار ایلاستریتور
به طور کلی دو نوع تصویر دیجیتال وجود دارد: پیکسلی و وکتوری. به عبارت دیگر وقتی که شما روی یک تصویر در صفحه لپ تاپ، کامپیوتر و یا موبایل خود زوم (بزرگ نمایی) می کنید، دو اتفاق رخ می دهد:
یا از کیفیت عکس کاسته می شود. به عبارت دیگر پیکسل های آن دچار شکست می شوند یا از سوی دیگر امکان دارد کیفیت عکس تغییر نکند در نتیجه به مورد اول پیکسلی و به دومی وکتور می گویند.
وکتور ها به سبب کیفیت بالایی که دارند برای تبلیغات و مصارف سازمان ها و بنگاه های کوچک و بزرگ اقتصادی کاربردی هستند. از این رو مهارت داشتن در زمینهی ایلاستریتور یک امتیاز عالی محسوب می شود.
5– پِن تول، قلمی جادویی و خاص
پن تول یا ابزار pen از منحصربفرد ترین قسمت های نرم فزار ایلاستریتور بوده و دست طراح را برای ایجاد منحنی های حرفه ای باز می گذارد. Pen tool ابزاری توانمند بوده تا جایی که می تواند اغلب منحنی های موجود در دنیای واقعی را شبیه سازی کند.
دقت داشته باشید کارکرد این ابزار همانند paint brush یا pencil نیست و با کشیدن موس روی صفحه، خروجی مطلوبی را دریافت نخواهید کرد. برای کار با آن نقطه گذاری از شروط اولیه آن است.
سپس با تکنیک هایی که وجود دارد، می توانید به پروژه نهایی خود نزدیک تر شوید. گفتنی است که نقطه گذاری باعث می شود تا ایلاستریتور با بکارگیری الگوریتم های ریاضی دقیق بتواند به طرز شایسته تری پاسخ گوی نیاز هنرمندان باشد.
اندر احوالات ادوبی ایلاستریتور
ایلاستریتور به عنوان یکی از محصولات پرکاربرد شرکت ادوبی که برای اولین بار در سال 1987 برای سیستمعامل مک شرکت اپل و پس از آن در سال 1989 برای ویندوز روانه بازار شد.
سالانه ویژگیها و امکانات جدیدی از ایلاستریتور در اختیار عموم قرار می گیرد. تا سال 2012 این محصول نیز مانند سایر محصولات این کمپانی با پیشوند CS منتشر میشد و پس از آن تحت نام CC به فضای رایانش ابری مجهز شد البته در کشور عزیزمان به دلیل کرکی بودن نرم افزار ها این امکان در دسترس کاربران نیست ولی جای شکرش باقیست که خروجی نهایی هیچ فرقی با نسخه اورجینال آن ندارد.
خلاصه مطالب و نتیجه گیری
به طور خلاصه قابلیت های ایلاستریتور عبارتند از:
• قابلیت تغییر اندازه بدون کم شدن کیفیت
• سازگاری با دیگر محصولات شرکت ادوبی بخصوص فتوشاپ
• ساخت لوگو
• امکان چاپ با وضوح بالا
• تبدیل نوع تصاویر به وکتور
• منوی رنگ پیشرفته
• ایجاد تصاویر فِلت
• پشتیبانی از تصاویر متحرک و ایجاد طرح های کارتونی
در همین راستا آموزشگاه هفت سان با بهره گیری از اساتید برتر خود و امکانات آموزشی مناسب، اقدام به برگزاری کلاس های حضوری و آنلاین کرده است. شما خوبان می توانید با شرکت در این کلاس ها یک گام جدی برای داشتن آینده شغلی مناسب تر بردارید.